Călătorie în satul meu

Una dintre cele mai frumoase călătorii pe care le-am avut în ultimul timp a fost de Paște, în satul meu. A fost o călătorie plină, am experimentat multe lucruri și cînd aceasta s-a încheiat am fost foarte mulțumitoare Domnului încît am scris zeci de mulțumiri în caietul meu cu numărarea celor 1000 de daruri. Îmi place sărbătoarea de Paște, am amintiri foarte frumoase din trecut și încă și acum cu fiecare an pot scrie amintiri noi și frumoase în istoria mea pe pămînt. Uneori întorcîndu-te în sat poți lăsa pe Dumnezeu să te învețe lucruri prețioase despre El din relația Lui cu tine.

Am învățat:

Fiindcă frunza de viță-de-vie era deja mare, am decis că vom găti minunatele sărmăluțe. Înainte de toate era nevoie să strîngem frunzulițe, ce minunat este să stai în vie și să-ți culegi frunzulițele pe care le dorești. Iar în timp ce strîngeam, priveam vița-de-vie din toate unghiurile posibile, minunîndu-mă de frumusețe, și mi-am adus aminte de pasajul din Ioan 15, unde Isus vorbește despre vița-de-vie.

Isus este adevărata Viță.

Tatăl este Vierul.

Noi suntem mlădițele.

DSC_0263

Privind la tot acest tablou, am observat cîteva lucruri: frumusețea viței-de-vie se află în mlădițe, mlădițe scurte, mai lungi, unele bogate, altele foarte bogate, și tot spectacolul este în mlădițe. Pe ele cresc frunzulițele și strugurașii ceia micuți care în timp vor fi roade bogate. Singurul lucru care depinde de mlădiță este să-și tragă tot serul, toată resursa și puterea din Viță.

DSC_0272

Adeseori mă gîndesc la roadele pe care le produc ca mlădiță aflată în Viță. Cînd o să am mai multă dragoste pentru cei din jur? Cînd voi avea destulă răbdare, cînd voi avea o inima mai bună? Cînd roadele Duhului vor abunda din mine în toată plinătatea, și observ că strugurele este verde.

Știu că în timp, eu- mlădița dacă voi sta lipită strîns de Viță, strugurele care crește din mine va deveni mare, suculent și frumos.

Voi sta în Isus!

DSC_0285

 * * *

Paștele. Frumoasă sărbătoare ca s-o sărbătorești împreună cu familia. O ocazie unică. Poți găti împreună cu surorile, și pregăti bucate cu mămica, iar astea dau un farmec absolut special acestei sărbători și poți să o simți anume atunci cînd te așezi la masa încărcată cu bucate pregătite de tine. Am avut așa o masă bogată.

Îți mulțumesc Doamne pentru ca ne binecuvintezi să avem ce mînca. Și avem bucate din belșug.

Un alt obicei pe care îl avem de Paște este să facem împreună cu familia frigărui. Și stăm toți adunati la foc, privind cum carnea de miel se rumenește. Și-mi aduc aminte istoria din Vechiul Testament, de scoaterea poporului evreu din egipt, și cum Dumnezeu le dădu-se porunca să celebreze acest eveniment.

Să mîncați mielul….fript la foc, Să nu-l mîncați crud sau fiert ci fript la foc. Să-L mîncați în grabă căci este mielul de Paște al Domnului. Exod 12 8-11 

Iar noi ne-am bucurat de cărniță cu toții împreună.

DSC_0616 DSC_0625

 * * *

Cred că ceea ce mă uimește cel mai mult în sat este stabilitatea cu care oamenii de la țară sunt dependenți de munca lor, atît cu inima cît și cu mintea. Părinții mei muncesc mult, uneori mă întreb oare cînd își vor lua vacanță?

Prelucrează pămîntul, pun varză, iar dupa ce o vînd, tot ei, prelucrează din nou pămîntul ca să poata planta altceva și totul este ca un cerc anul împrejur. E mult de muncă însă se vede pasiunea în jur oriunde nu te-ai uita. E frumos. Iar rezultatul muncii este împlinirea.

DSC_0346

05

A fost o călătorie minunată.

Mă bucur că am avut posibilitatea să fiu alături de familia mea.

Acum sunt gata pentru o nouă călătorie.

🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s