Bucuria Reîntoarcerii

IMG_0670Orice călătorie are sfîrșit.

Călătoriile sunt doar părți din viața noastră. Și pe cît de frumoase sunt, pe atît de tare ai tendința să tînjesti după ele atunci cînd te întorci înapoi. E trist când se termină, însă nu e cazul să trăim cu trecutul, viața noastră este mereu plină de călătorii, și chiar și Reîntoarcerea este o aventură.

Bucuria reîntoarcerii e în oamenii la care vrei să revii. De n-ar fi ei, nimic nu te-ar ține nicăieri. Ai fi străin oriunde!

Am fost plecată. Șase săptămâni e un timp atât de îndelungat încît riști să te obișnuiești cu locul în care te-ai dus. Mă mir, însa m-am reîntors acasă cu bucurie. Secretul cred că a fost în modul cum am petrecut cele 6 săptămîni. Am stat focusată mai mereu pe lucrurile care mă făcuse să fac această călătorie și am stat conectată mintal 100% zilnic la realitatea în care trăiesc în Moldova. Realitate chiar dacă dură, frumoasă pentru mine.

Și am revenit acasă bucuroasa.

Și mă temeam de șocul cultural, auzisem multe despre el, și mă pregătisem să-l înfrunt cu toată energia, iar cînd am revenit….șocul, nu-i!

Revenisem în forță la viața mea pe care o trăiam înainte de călătorie, iar bucuria abunda zilnic, căci nu puteam să nu mă bucur din nou să văd oameni care merg pe stradă, rutiere bîcșite, transpirație, sau să simt vîntul cum îmi suflă în păr, eram din nou acasă.

Singurul lucru care m-a întristat a fost să văd deznădejde. Oameni care se luptă pentru supraviețuire, care în arșița zilei vînd rodul muncii lor. Emoțional eram bine, însă inima mea plîngea, era tristă pentru deznădejdea din viața lor, dureroasă existență.
Știu că bucuria existenței lor o pot găsi în Hristos și am găsit speranță pentru ei, altfel cum aș putea să-i ajut?

Am descoperit că orice călătorie îți lărgește orizonturile și vezi lumea în care trăiai odinioară mai mica, mai ușor de cucerit, mai simplă.

IMG_0484

Sunt pregătită să văd ce călătorii voi mai trăi în următoarele luni de vara. 

IMG_0500

Reclame

2 gânduri despre „Bucuria Reîntoarcerii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s